Start » Sjokolade i nord

Sjokolade i nord

Sjokolade var opprinnelig en helsedrikk blant ulike sivilisasjoner i Sør-Amerika. Den var bitter på smak, siden de ikke blandet ut kakaoen med søtningsmidler. Nå, noen tusen år senere, er sjokolade også et høyt elsket produkt av oss oppe i nord, flere tusen kilometer fra kakaoens hjemland. Vi nordmenn spiser mange kilo hver med sjokolade i løpet av året, og godbiten er et fast innslag når vi skal kose oss. Her i nord bruker vi sjokolade på mange måter. Vi drikker den og vi spiser den, som deilige sjokoladebiter eller i kaker og annen bakst.

Nord – Stedet for produksjon av kvalitet

På Svalbard finnes det en sjokoladefabrikant som har laget herlig sjokolade siden 2013. Produsenten der langt oppe i nord heter Fruene AS, og de lager arktisk-inspirert sjokolade. Her kan du også delta på kurs og lære mer om både sjokolade generelt, og dette produktet spesielt. Det er garantert en helt unik opplevelse, og alle vet jo at sjokolade smaker ekstra godt når du fryser. Det finnes også flere sjokoladeprodusenter her til lands som har blitt kjent langt utover landets grenser.

Det ligger nemlig også en annen sjokolademaker langt der oppe. På en nedlagt flyplass i nord ligger Lofoten Sjokolade. Her produseres det deilig sjokolade. Alt er laget for hånd av ekte og naturlige råvarer. Det er kanskje ikke så rart at de selger over hele verden, og har hatt filmselskaper på besøk som lurer på hva hemmeligheten bak den herlige smaken er? Du trenger ikke å reise til Lofoten for å en smak. I våre moderne tider bestilles varene nemlig på nett.

Sjokolade formet som hvaler

For alle som befinner seg på sydligere steder er Sandefjord også en del av den høye norden. Og i Sandefjord finnes sjokoladen formet som hval. I fabrikken produseres det daglig store mengder med herlig sjokolade i ulike smaker. Her er det akkurat som i nord heller ingen juks med råvarene, og det er vel noe av det som har gjort smaken så berømt og populær. Den velkjente hvalen er å finne i mange norske hjem, og utgjør en viktig del av manges festbord.

Nordmenn er et sjokoladeelskende folk, og det er ingen tvil om at vi også vet å sette pris på sjokolade av høy kvalitet. Når vi skal kose oss ønsker vi bare det beste, og dermed omfavner vi de mindre sjokoladeprodusentene som lager sin sjokolade med kvalitet hele veien. Og det er jo noe helt spesielt med å nyte sjokolade som er laget her i vårt eget land, langt mot nord. Det gjør uten tvil noe med smaken. Sjokoladen smaker mer og bedre, og det vet vi å sette pris på ved å fortsette å spise deilig sjokolade til alle anledninger.

Nordmenn elsker sjokolade produsert i eget land

Vi nordmenn er opptatte av å kose oss. Kanskje det kommer av den lange vinteren her oppe i nord. Å nyte livet er viktig, og det er viktig å støtte opp om de som våger å lage deilig sjokolade uten et verdensomspennende firma i ryggen. Vi elsker de som våger noe ekstra, og som i tillegg gir oss noe utenom det vanlige. Derfor spiser vi masse sjokolade produsert av sjokoladefabrikanter i vårt eget land. Enten den er hvalformet eller arktisk-inspirert lar vi oss forføre til å spise bare en bit til.

Nord stedet for sjokolade av ekte og naturlige råvarer